Theaterprojecten op locatiecz20-2bb

 

Kampen beschikt over prachtige locaties. Daarnaast hebben zich in het verleden binnen de stadsmuren een aantal dramatische levensverhalen afgespeeld. Dit vraagt om een bijzondere aanpak. CultuurZIEN organiseerde een theatervoorstelling over het leven van de Kamper koopman Virgilius Hoebeler in het achterhuis van een laat-middeleeuws pand aan de Burgwalstraat. Voor Sail Kampen werd De vliegende Hollander uitgevoerd als meespeeltheater-voorstelling in een 18e eeuws achterhuis aan het Hof van Breda.

 

Rollenspelen

Voor het inzichtelijk maken van de functie en het gebruik van een historische locatie is het spelen van een rollenspel vaak effectiever dan een rondleiding. Bij een rollenspel wordt van de deelnemer verwacht dat men meespeelt in de voorstelling. Op deze wijze wordt men direct meegezogen in de historische context van de locatie.
Zeer succesvol is het rollenspel dat cultuurZIEN ontwikkeld heeft voor een bezoek aan de Schepenzaal in het Oude Raadhuis. De deelnemers spelen een rol in een rechtzaak, waarover eeuwen geleden door Kamper magistraat recht gesproken is. Het rollenspel in de Schepenzaal is geschikt voor groepen tot 30 personen en wordt door twee professionals begeleid. Kosten € 350, -.