cultuurZIEN


videoseries

Door cultuurZIEN worden video's toegepast om kennis over het cultureel erfgoed van Kampen en de regio te verspreiden. De video's van cultuurZIEN worden getoond op youtube, in digitale media en via facebook. interviewcorInmiddels produceert cultuurZIEN afleveringen voor drie verschillende series. Door corona werd de productie van video's nogal belemmerd, inmiddels heeft cultuurZIEN de draad weer opgepakt.

Weerloze Waarden

Eind 2013 werd het format voor het kunstprogramma Weerloze Waarden geschreven. De naam is een verwijzing naar de bekendste zin van schilder/dichter Lucebert: ''alles van waarde is weerloos''. Daarmee doelend op het feit dat kunst en cultuur zichzelf niet kunnen verweren. De digitale nieuwszender Kampenonline.nl was direct geïnteresseerd in samenwerking. De onderwerpen voor ''Weerloze Waarden'' worden gezocht in Kampen en de regio en uitgekozen door Carin Koopman. Zij doet het onderzoek, de interviews en zet de verhaallijn uit. Kees Prins is cameraman en verantwoordelijk voor de techniek. De serie geeft o.a. een mooi overzicht van in Kampen werkzame kunstenaars.

Kamper Geheimen

In opdracht van kampenonline.nl werd met een tweede videoserie gestart: Kamper Geheimen. Hierin wordt in enkele minuten de geschiedenis van een vergeten onderwerp uit de Kamper geschiedenis voor het voetlicht gebracht. 

Gebint

Vanuit werkzaamheden van Carin Koopman ontstond de derde videoserie: Gebint. Door de bouwgeschiedenis van een pand in de binnenstad te vertellen, ontstaan 'portretten' van gebouwen.

©cultuurZIEN 2023