cultuurZIEN


stadsverkenningen

Books&Brood1

Geïnspireerd door de geschiedenis ontwikkelt cultuurZIEN projecten over kunst en cultuur in Kampen en de regio. Dit resulteert in unieke projecten met een frisse kijk op het verleden. Vrijwel dagelijks wordt bij cultuurZIEN gewerkt aan onderzoek naar het verleden van Nederland en van de stad Kampen. Het vertalen van deze kennis naar een geinteresseerd publiek is de kern van de activiteiten van cultuurZIEN. Zo ontstaan digitale spellen, kunstprojecten, lezingen, publicaties, stadswandelingen  en vlogsIedere uiting is een verslag van onderzoek tot dat moment.

Geschiedenis is nooit af en onderzoek roept vooral nieuwe vragen op. Speerpunten in het onderzoek van cultuurZIEN zijn klokgieter Geert van Wou (ca. 1450 - 1527),  de Vrouwen van Kampen en de relaties van Kampen met Oost en West. Onderwerpen kunnen na verloop van tijd op basis van aanvullende kennis hernomen worden. Om deze reden spreekt cultuurZIEN liever over stadsverkenningen.

Spil van cultuurZIEN is beeldend kunstenaar Carin Koopman. Zij bedacht naam en concept voor cultuurZIEN en is oprichter/eigenaar van het bureau. Digitale ondersteuning komt van Kees Prins, ict-er bij de rijksoverheid. Voor de marketing is Carl Koopman verantwoordelijk. De activiteiten van cultuurZIEN worden ondersteunt door het Nutsdepartement Kampen. Leden van ''het Nut'' hebben recht op 10% korting bij deelname aan activiteiten van cultuurZIEN. 

©cultuurZIEN, 2021