cultuurZIENcursus1920-6bb


stadsverkenningen

 

stadswandelingen

Ter plekke kijken hoe mensen in het verleden geleefd hebben. Directer kan contact met de geschiedenis niet zijn. De onderwerpen voor de stadswandelingen van cultuurZIEN zijn gebaseerd op recent onderzoek. CultuurZIEN spreekt dan ook liever van stadsverkenningen, want historisch onderzoek is nooit af. Een stadsverkenning met cultuurZIEN geeft inzicht in de ontwikkeling van de stad Kampen. De stadsverkenningen worden aangekondigd in de agenda op cultuurzien.nl, in de nieuwsbrief van cultuurZIEN en via de lokale pers. De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p. per wandeling.

 

digitale stadsverkenningen, verken Kampen vanuit huis

Wie niet in de gelegenheid is om mee te wandelen, kan genieten van Kampen via de digitale stadsverkenningen van cultuurZIEN. Sinds voorjaar 2020 maakt cultuurZIEN documentaire verslagenvan haar stadswandelingen. In de video's worden extra beeldmateriaal en -waar nodig-   animaties toegevoegd. De digitale stadsverkenningen van cultuurZIEN zijn hierdoor een op zichzelf staand medium van kennisoverdracht. Op dit moment zijn er video's over: 1. ''Ziekenzorg in Kampen''; 2. ''Grafmonumenten, een wandeling over begraafplaats De Zandberg''. Tegen betaling van € 7, 50 en o.v.v. de videotitel krijgt men een tijdslot om een digitale stadsverkenning te bekijken.

 

bedrijfsarr

stadswandeling in opdracht

Wandelingen op verzoek zijn mogelijk, in overleg wordt de inhoud van een wandeling bepaald. Naast een wandeling over de geschiedenis van Kampen, kan gedacht worden aan thema's als: ''Kampen in de 19e eeuw''; ''Jugendstil in Kampen''; ''In het voetspoor van de Hanze''; ''Wandelen door binnenstadtuinen''; ''Vrouwen maken geschiedenis''; ''Heiligen in de stad''; ''Eten van de straat'' en ''Leven rond de Sint Nicolaas''. 

Een wandeling duurt gemiddeld 1½ uur en kost € 75, - per gids (+ 20% kantoorkosten).

 

arrangementen

Regelmatig organiseert cultuurZIEN arrangementen in opdracht. De onderdelen van het arrangement worden in overleg vastgesteld. Onderdelen van een arrangement kunnen zijn een stadswandeling of lezing, maar ook een masterclass schilderen, etsen maken, smeden of een theatervoorstelling. Een arrangement kan een dagdeel vullen of een gehele dag duren; op één of op verschillende locaties plaatsvinden. 

© cultuurZIEN 2020